Advertisement

Italya'da Türk Köyü - İtalya'da Bir Türk Köyü: Moena | Hangi Üniversite Hangi Bölüm : Ancak köyü ünlü yapan, elbette bahsini ettiğimiz türk festivali.

Italya'da Türk Köyü - İtalya'da Bir Türk Köyü: Moena | Hangi Üniversite Hangi Bölüm : Ancak köyü ünlü yapan, elbette bahsini ettiğimiz türk festivali.. Bu köy i̇talya sınırında olduğu için schengen vizesi almanız gerekir. Viyana kuşatması sonrası bir osmanlı askeri, i̇talya'da küçük bir kasabaya sığınır. Köyün meydanında ay yıldızlı kaide üzerinde bir yeniçeri büstü bulunmaktadır. Yaz aylarında nüfusu 2 bin 600, kışın ise 14 bine çıkan i̇talya'da manzori dağları'nın eteğindeki moena köyü, 323 yıldır hoşgörünün en güzel. Balaban artık gidebileceği bir yeri olmadığını bilmenin hüznüyle bu köyü kendi köyü beller.

Köyün meydanında ay yıldızlı kaide üzerinde bir yeniçeri büstü bulunmaktadır. Dediğim gibi bir sene öncesinde çok bir bilgiye de ulaşamıyorduk türk köyü için. İtalya'nın tarento bölgesi'nde manzoni dağları'nın eteklerinde moena adında bir türk köyü. Yaz aylarında nüfusu 2 bin 600, kışın ise 14 bine çıkan i̇talya'da manzori dağları'nın eteğindeki moena köyü, 323 yıldır hoşgörünün en güzel. Türksüz türk köyü diye terim duydunuz mu hiç?

İtalya'da Bir Türk Köyü: Moena (Görüntüler ile) | Italya ...
İtalya'da Bir Türk Köyü: Moena (Görüntüler ile) | Italya ... from i.pinimg.com
Yaz aylarında nüfusu 2 bin 600, kışın ise 14 bine çıkan i̇talya'da manzori dağları'nın eteğindeki moena köyü, 323 yıldır hoşgörünün en güzel. Türksüz türk köyü diye terim duydunuz mu hiç? İtalya'da bi̇r türk köyü moena. La turchia (moena), viyana kuşatmasında bir yeni çeri'nin yerleştiği ve liderliğini yaptığı bu köy i̇l turco olarak anılıyor. İtalya'nın tarento bölgesi'nde manzoni dağları'nın eteklerinde moena adında bir türk köyü. İtalya'nın tarento bölgesi'nde manzoni dağları'nın eteklerinde moena adında bir türk köyü vardır. 03 kasım 2015 tari̇hi̇mi̇zosmanlı tarihi. Küçük türkiye olarak bilinen moena köyü.

Moena i̇talya avusturya sınırında bir kayak merkezinin bağlı olduğu bir i̇talyan köyü moena…

İşte i̇talyan alpleri'nin eteklerinde minik bir köy olan moena, 320 seneyi aşkın süredir türk kültürü ve geleneklerine göre yaşıyor. İtalya'nın rione turchia adıyla bilinen türk bölgesi, moena köyü. İşte ilginç gelenekleri ve türklere duydukları 323 yıllık hayranlıklarıyla moena köyü. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki tek türk köyü olan moena (diğer adıyla la turchia)'da köylüler, hiç türkçe bilmedikleri halde 323 yıldır türk gibi yaşıyor, düğünlerde başlık parası alıyor. 323 yıldır türk gibi yaşıyorlar ama. Yaz aylarında nüfusu 2 bin 600, kışın ise 14 bine çıkan i̇talya'da manzori dağları'nın eteğindeki moena köyü, 323 yıldır hoşgörünün en güzel. İtalya'ya dair makaleler okuduğum sırada karşıma çıktı moena ismi.daha önce hiç duymamıştım.bu kadar ilgimi çekmesinin sebebi ise moena'da türk bulgularına rastlanmasıydı. Bu köydeki insanlar türkçe bilmiyorlar. Köyün meydanında ay yıldızlı kaide üzerinde bir yeniçeri büstü bulunmaktadır. Festival süresince köy adeta kırmızı ve beyaz. Anasayfa » haberler » dünya » i̇talya'da türkçe bilmeyen türk köyü: 03 kasım 2015 tari̇hi̇mi̇zosmanlı tarihi. La turchia (moena), viyana kuşatmasında bir yeni çeri'nin yerleştiği ve liderliğini yaptığı bu köy i̇l turco olarak anılıyor.

Küçük türkiye olarak bilinen moena köyü. Comune de moena, i̇talya'nın rione turcia bölgesinde 300 yıllık geçmişe sahip bir köy. Köyün meydanında ay yıldızlı kaide üzerinde bir yeniçeri büstü bulunmaktadır. İtalya'da bi̇r türk köyü moena. İtalya'ya dair makaleler okuduğum sırada karşıma çıktı moena ismi.daha önce hiç duymamıştım.bu kadar ilgimi çekmesinin sebebi ise moena'da türk bulgularına rastlanmasıydı.

İtalya'da bir Türk köyü : Moena
İtalya'da bir Türk köyü : Moena from gezlist.com
03 kasım 2015 tari̇hi̇mi̇zosmanlı tarihi. Balaban artık gidebileceği bir yeri olmadığını bilmenin hüznüyle bu köyü kendi köyü beller. Ancak köyü ünlü yapan, elbette bahsini ettiğimiz türk festivali. Viyana kuşatması sonrası bir osmanlı askeri, i̇talya'da küçük bir kasabaya sığınır. İtalya'nın rione turchia adıyla bilinen türk bölgesi, moena köyü. Festival süresince köy adeta kırmızı ve beyaz. Comune de moena, i̇talya'nın rione turcia bölgesinde 300 yıllık geçmişe sahip bir köy. İlk planımız insbruck üzerinden lichtenstein'a, oradan i̇sviçre'ye girmek şeklindeydi.

Moena'da türk nüfus yok aslında.

Moena köyü (comune de moena), i̇talya'nın kuzeydoğusunda trento bölgesinde bulunan, ekonomisi büyük ölçüde turizme dayalı olan, 2600 nüfuslu küçük bir türk köyüdür. Küçük türkiye olarak bilinen moena köyü. Balaban artık gidebileceği bir yeri olmadığını bilmenin hüznüyle bu köyü kendi köyü beller. La turchia (moena), viyana kuşatmasında bir yeni çeri'nin yerleştiği ve liderliğini yaptığı bu köy i̇l turco olarak anılıyor. 323 yıldır türk gibi yaşıyorlar ama. Tv'den duyduğum i̇talya'daki türk köyü moena'nın fazla uzakta olmadığını öğreniyoruz. Moena'da türk nüfus yok aslında. İtalya'daki moena köyü'nün yerlileri türklerden daha fazla türk gibi yaşayan bir topluluk. İtalya'nın moena köyü'ne sığınan bir yeniçeri oraya yerleşip. 03 kasım 2015 tari̇hi̇mi̇zosmanlı tarihi. Bu köydeki insanlar türkçe bilmiyorlar. Festival süresince köy adeta kırmızı ve beyaz. Kilometrelerce mesafeden, türkiye'yi hiç görmeden ''biz türk'üz'' diyen bir halk.

İtalya'nın tarento bölgesi'nde manzoni dağları'nın eteklerinde moena adında bir türk köyü vardır. İlk planımız insbruck üzerinden lichtenstein'a, oradan i̇sviçre'ye girmek şeklindeydi. Dediğim gibi bir sene öncesinde çok bir bilgiye de ulaşamıyorduk türk köyü için. İtalya'da bi̇r türk köyü moena. İtalya'daki moena köyü'nün yerlileri türklerden daha fazla türk gibi yaşayan bir topluluk.

İtalya'da Türkçe bilmeyen Türk köyü: Moena | O köy bizim ...
İtalya'da Türkçe bilmeyen Türk köyü: Moena | O köy bizim ... from www.gelgez.net
03 kasım 2015 tari̇hi̇mi̇zosmanlı tarihi. Viyana kuşatması sonrası bir osmanlı askeri, i̇talya'da küçük bir kasabaya sığınır. Balaban hasan, köyü yağmalayan ve köyden haraç isteyen dere beylerle savaşmış ve moena köyüne de savaşmayı öğretmiş. İtalya'nın rione turchia adıyla bilinen türk bölgesi, moena köyü. Moena köyü (comune de moena), i̇talya'nın kuzeydoğusunda trento bölgesinde bulunan, ekonomisi büyük ölçüde turizme dayalı olan, 2600 nüfuslu küçük bir türk köyüdür. Anasayfa » haberler » dünya » i̇talya'da türkçe bilmeyen türk köyü: Bu galeride, i̇talya'nın tarento bölgesinde yer alan moena köyü ve bu köydeki 323 yıldır süregelen türk kültürü anlatılmaktadır. 323 yıldır türk gibi yaşıyorlar ama.

323 yıldır türk gibi yaşıyorlar ama.

Türkçe bilmiyorlar ve türkiye'yi hiç görmemişler ama 323 yıldır türk gibi i̇talya'nın moena köyü'ne sığınan bir yeniçeri oraya yerleşip, bir de kahraman olunca köyün adı la. Balaban hasan, köyü yağmalayan ve köyden haraç isteyen dere beylerle savaşmış ve moena köyüne de savaşmayı öğretmiş. İşte i̇talyan alpleri'nin eteklerinde minik bir köy olan moena, 320 seneyi aşkın süredir türk kültürü ve geleneklerine göre yaşıyor. Manzori dağları'nın eteğinde bir i̇talyan köyü ve bu köyün türk adet ve geleneklerine taparcasına sahip çıkan i̇talyan halkı… birazdan bahsedeceğim köyde. Comune de moena, i̇talya'nın rione turcia bölgesinde 300 yıllık geçmişe sahip bir köy. Kilometrelerce mesafeden, türkiye'yi hiç görmeden ''biz türk'üz'' diyen bir halk. İtalya'daki moena köyü'nün yerlileri türklerden daha fazla türk gibi yaşayan bir topluluk. Burada, i̇talya'nın tarento bölgesinde yer alan moena köyü ve bu köydeki 323 yıldır süregelen türk kültürü anlatılmaktadır. İtalya'nın tarento bölgesi'nde manzoni dağları'nın eteklerinde moena adında bir türk köyü vardır. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki tek türk köyü olan moena (diğer adıyla la turchia)'da köylüler, hiç türkçe bilmedikleri halde 323 yıldır türk gibi yaşıyor, düğünlerde başlık parası alıyor. Moena'da türk nüfus yok aslında. 323 yıldır türk gibi yaşıyorlar ama. Anasayfa » haberler » dünya » i̇talya'da türkçe bilmeyen türk köyü:

Moena'da türk nüfus yok aslında italya. Festival süresince köy adeta kırmızı ve beyaz.

Posting Komentar

0 Komentar